HAKKIMDA - ABOUT ME

Merhaba,

"Doğa ve Hayvanlar" üzerine hazırladığım arşiv sayfama, "Natura & Animalia"ya hoşgeldiniz. Aslında, bu benim değil, bizzat onların sayfası...

Kokartlı Profesyonel Turist Rehberi ve aynı zamanda Otel Yöneticisi'yim. Rehberlik mesleğimde uzmanlık alanım Anadolu Uygarlıkları (özellikle Karya ve Likyalılar)'nın Tarihi ve Arkeolojisi. Bunun yanısıra özellikle kuşları ve doğa ananın bizlere sunduğu diğer canlıları kendi imkanlarımla gözlemliyor, mümkünse fotoğraflıyor, araştırıyor ve ilgili başlıklar altında kayıt altına alıyorum. Arşivimi ziyaret eden ve konusunda uzman arkadaşlardan ricam, eğer yanlış tanımladığım bir tür var ise, bana bildirir ve hatalı bilgiyi düzeltirseniz sevinirim.

Muğla'nın, "Caretta caretta" türü deniz kaplumbağaları, İztuzu Sahili, çamur banyoları ve Likya tipi kaya mezarları ile ünlü şirin beldesi Dalyan'da yaşıyorum (2009 Mart ayından itibaren Turunç beldesinde ikamet ediyorum). Dalyan'da görebilecekleriniz az önce saydıklarımla sınırlı değil. Endemik bitki ve hayvan türlerini de; deniz, kumul, lagün, bataklık, sazlık, göl, makilik ve orman gibi farklı habitatlarda barındırıyor. Kısacası Dalyan ve çevresi zengin bir biyoçeşitliliğe sahip, milli park statüsüne alınması gereken, bunu fazlasıyla hak eden bir yer.

Sayfaları dolaşırken birbirinden farklı renkte, boyda; kelebek, güve, kertenkele, semender, kurbağa, kablumbağa ve böceklerin fotoğraflarını ilgili başlıklar altında göreceksiniz. Şu an için kuşları fotoğraflayabileceğim uygun bir fotoğraf makinam ve ekipmanım yok. Bu yüzden sadece gözlem notlarımdan düzenlediğim diğer blog sayfam olan "Birds Through My Binocular" bölümünde görebilirsiniz. Bu web sayfasındaki tüm fotoğraflar; Dalyan ve çevresinde yapmış olduğum doğa yürüyüşleri ve rehberliğini yaptığım turlar esnasında çekilmiştir. Fikir ve yorumlarınızı aşağıdaki posta adreslerimden birine gönderebilirsiniz.

Türlerin tanımlanmasında yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara, üstatlara teşekkür ederim.

İlker ERKAN

Hiç yorum yok: